17 Ocak 2017 Salı

Urfa Usulü Etli Çiğ Köfte Tarifi

Dünya çapında bilinen lezzetlerimizin arasında çiğ köftede yer alır ve elbette çiğ köftenin merkezi olan Urfa usulü çiğ köfte yapabilmek her ustanın harcı değildir.Öyle ki hemen her yerde görebileceğiniz çiğ köfte dükkanları bu kadar artmışken siz de evde kendinize bu güzel lezzetten yapmayı deneyebilirsiniz. Bu tarif ile Urfa usulü etli çiğ köftenin nasıl yapılacağını inceleyebilir topraklarımızın bize has bu eşsiz lezzetini evinizde deneyebilirsiniz.

 Tarifteki gibi yapmak istemezseniz acısını biraz azaltabilir ya da usulüne göre yemek ve acıya da dayanmak isterseniz üzerine limon,nar ekşisi sıkıp yanında bol yeşillikle yerseniz acısını hafifletebilirsiniz.İster marulun içerisinde koyup yiyin,ister lavaş ile dürüm yapın her hali ile lezzetli olan çiğ köfteyi bu tarif ile kolayca deneyebilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 3 çay bardağı köftelik bulgur
  • 250 gr çelikmiş kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı 7 çeşit karıştırılmış baharat
  • 4 yemek kaşığı isot
  • 2 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
Etli Çiğ Köfte Yapımı
Köftenizi yoğuracağınız tepside bulgur,isot,salça koyup yoğurmaya başlayın.Ardından tuz,baharat,çok ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin.Etli çiğ köfteyi mutlaka soğuk su ile yoğurun.Suyu azar azar ekleyin.Hatta buz ile yoğurabilirseniz daha güzel kıvamı tutar.Bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin.Son olarak çok ince doğranmış taze soğan ve maydanoz karışımını ekleyerek yoğurma işlemini tamamlayın. Elinizi suya batırarak çiğ köfteye sıkarak şekil verin. Yanına limon, turşu, turp,çeşitli yeşillikler ve domates,salatalık ile de servis edebilirsiniz.Etli Urfa usulü çiğ köftemiz hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder