Çiğ köfte hemen her yöremizde yapılan sevilen bir tattır.Kimileri etsiz kimileri etli olarak sever.Acısı bol olan makbul olsa da kendi yaptığınız çiğ köfte acı miktarını ayarlayabilirsiniz.Genel olarak et ile yapılan ve oldukça sevilen bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.Etli çiğ köfte nasıl yapılır bu tarifimizde bulabilirsiniz.Sunum için bol yeşillik ve marul ekleyebilirsiniz.Limon sıkarak yemek isteyenler yanında turp,turşu,domateste ilave edebilir.
Malzemeler;
- 250 gr çekilmiş kuzu eti
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 150 gr isot
- Yarım demet maydanoz
- 5 adet yeşil soğan
- Tuz
- Su
Etli Çiğ Köfte Tarifi
Öncelikle bulguru çiğ köfte tepsisinin bir kenarına koyun.Salça,isot,ince kıyılmış soğan ve sarımsakları diğer kenara ayırın.Bulguru karıştırmadan salça ve biberi su ile yumuşatın.Azar azar bulgur ilave ederek karıştırın.Yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin.Yumuşayınca su verip eti ilave edin ve yoğurmaya devam edin.İyice özleşinceye kadar yoğurup su ilave ederek ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin.İyice karışınca su ile ıslatın son olarak. Kıvamını alınca elinizde şekil vererek sunuma hazırlayabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder