17 Ocak 2017 Salı

Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ köfteyi hemen herkes sever ama yaygın olarak etsiz çiğ köfte satıldığını görürsünüz.Malzeme bakımından ve yapımı açısından daha kolay ve çoğu kişinin eti bu şekilde yemek istememesinden dolayı etsiz çiğ köfte de oldukça yaygındır.Evinizde kolayca yapıp denemek istiyorsanız bu tarif ile çok güzel bir çiğ köfte yapabilirsiniz.Kendinize göre kıvam verip lavaşa ince bir şekilde sürüp dürümde yapabilirsiniz.Bol limon sıkarak marul içerisinde de yiyebilirsiniz.

Malzemeler ;
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • İsot
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Limon
  • Marul

Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?
Bir kaba bulguru koyup üzerine azar azar hafif karıştırarak sıcak su dökün.Ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletin.Soğan ve sarımsağı rendeleyin.Maydanozu,taze soğanı,taze naneyi ince ince kıyın.Bulgurun içine soğanı,sarımsağı,salçayı,baharatları,tuzu ilave edin.Bulgur ezilinceye kadar yoğurun.Bulgur yumuşayınca nar ekşisini,limon suyunu,zeytin yağını ilave edip 5 dakika daha yoğurun.Sonra maydanozu,taze naneyi,taze soğanı ilave edip yoğurmaya devam edin.Elinizi hafif ıslatarak çiğ köfteyi şekillendirin.İşte bu kadar:) Etsiz çiğ köftemiz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder